De Juridische Helpdesk

Arbeidsrecht

In welke situatie heb ik te maken met Arbeidsrecht?

Als werkgever heeft u al gedurende 5 jaar een werknemer in dienst. Deze werknemer heeft zichzelf langzaam binnen het bedrijf omhoog gewerkt en is nu werkzaam als uw assistent. De afgelopen paar maanden gedraagt hij zich anders, hij komt niet meer op tijd op het werk, laat zijn taken door andere werknemers doen en gaat slordig om met de goederen van het bedrijf. U heeft hem hier al een aantal keer op aangesproken, maar hier doet hij verder niets mee. U wil graag weten wat uw rechten zijn.
U wil als startende ondernemer, van een discotheek, een arbeidsovereenkomst opstellen. U wil hierin opnemen dat uw werknemers, gedurende 4 jaren, na het einde van de overeenkomst bij geen enkele soortgelijke discotheek gaan werken. U wil graag weten of een soortgelijk beding in de arbeidsovereenkomst mag worden opgenomen.
Een aantal maanden vermoedt u dat er geld wordt gestolen uit de kassa van uw kledingwinkel. Na onderzoek blijkt dat er altijd kasverschillen ontstaan als werknemer A achter de kassa staat. U nodigt hem uit voor een gesprek waarin hij toegeeft dat hij af en toe wat geld leent uit de kassa. U deelt hem mondeling mee dat hij op staande voet is ontslagen en dat u dit de volgende dag schriftelijk zal bevestigen. U wilt graag weten of u dit op de goede manier heeft gedaan.